top of page

Aanbod

We bieden wetenschappelijk onderbouwde hulpverlening aan voor kinderen, (jong)volwassenen en ouderen. We behandelen allerhande moeilijkheden zoals depressie, angst, burn-out, assertiviteit, levensfaseproblemen, negatief zelfbeeld, psychosomatiek, pijn en lichamelijk lijden , autisme, relationele moeilijkheden etc.

De begeleiding kan bestaan uit een individueel aanbod, koppel of systeemgesprekken.

Psychotherapie

De klinisch psychologen in ons team werken vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader. Aan hand van gedrags- en cognitieve technieken / hulpmiddelen proberen we de cliënt aan te leren om de problemen zelf aan te pakken. 

 

Iedereen is anders. Het is daarom noodzakelijk om voor iedereen een behandelplan op maat op te stellen. Om in te schatten wat iemand precies nodig heeft, werken we steeds met een intakegesprek. Op basis van deze analyse wordt er samen een puzzel gemaakt die de klachten in verband brengen met elkaar.

Relatietherapie

Worstel je met de vragen: Hoe vinden we liefde terug? Is ruzie normaal? Hoe vrij kan je elkaar laten? Kan ik mijn partner nog vertrouwen? Wil je aan je relatie werken, maar het niet meer op eigen kracht kunt doen? Dan kun je relatietherapie overwegen. Je gaat dan samen in gesprek met een relatietherapeut, die neutrale positie heeft en zonder oordeel meezoekt naar oplossingen.

 

Relatietherapie focust zich om het aanpakken van structurele- en communicatieproblemen en spanningen tussen koppels. Negatieve patronen, gedrag en emoties van beide partners afzonderlijk en in verhouding met elkaar... komen aan bod. Via gesprek onderzoeken we samen wat er misloopt, wat jullie van elkaar verwachten en hoe jullie de relatieproblemen kunnen oplossen of de relatiebreuk herstellen. 

Elke persoon en elke relatie is anders, het is een kwestie van het juiste evenwicht vinden tussen jullie. Zelfs als het lijkt het uitzichtloos, samen stilstaan bij je relatie, tijd maken voor elkaars en enkele concrete oefeningen kunnen je relatie verbeteren.

Autisme: coaching en begeleiding

- Een auti-coach bied ondersteuning op maat voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en hun omgeving (familie, vrienden, school,…).

- Een auti-coach maakt een analyse van de thuisomgeving van een client en helpt om een auti-vriendelijke omgeving te creëren

- Ze leert een client vaardigheden aan die noodzakelijk zijn voor het functioneren op school of in de werkomgeving

- Ze biedt psycho-educatie aan: uitleg over autisme met zijn beperkingen en mogelijkheden aan een client en zijn/haar omgeving

- Een auti-coach zoekt, samen met een client, naar oplossingen voor dagdagelijkse problemen

- Indien nodig/wenselijk kan een thuisbegeleiding aan bod komen

 

Welke ontwikkelingsdomeinen kunnen aan bod komen?

- Welbevinden (zelfbeeld, angsten, piekergedachten en stress)

- Sociale- en communicatieve vaardigheden

- Autisme en puberteit

- Autisme en seksualiteit/intimiteit/relaties

- Invullen van vrije tijd, uitbreiden van een netwerk

- Werkgedrag

- Zelfredzaamheid

bottom of page